Recept moje komšinice Ivane
v 21 kašika šećera
v 21 kašika mleka
v 26 kašika brašna
v 2 praška za pecivo
v 2 vanilin šećera
v 3 jajeta
v 6 kašika ulja
Priprema:
Izmešati prethodne sastojke i ispeći patišpanj, u podmazanoj tepsiji na temperaturi od 200 stepeni C.
Fil:
v ½ l mleka
v 200 g šećera
v 1 kašika kakaoa
v 100 g čokolade za kuvanje
v ¾ margarina
Uzavreti mleko i dodati margarin, šećer, kakao i čokoladu. Na tihoj vatri rastopiti smesu.
Ohlađen patišpanj iseći na kocke i svaku kocku uvaljati prvo u topao fil pa onda u kokos. (Fil treba malo rashladiti ali ne previše jer mora da bude topao da bi ga patišpanj bolje upio).
Ređati kocke na tacnu za posluženje i držati malo u frižideru pre služenja, da se rashlade.
0 comments:
Post a Comment