Pages

Saturday, 29 August 2015

ČUPAVCI


Recept moje komšinice Ivane

Sastojci:

v  21 kašika šećera
v  21 kašika mleka
v  26 kašika brašna
v  2 praška za pecivo
v  2 vanilin šećera
v  3 jajeta
v  6 kašika ulja

Priprema:

Izmešati prethodne sastojke i ispeći patišpanj, u podmazanoj tepsiji na temperaturi od 200 stepeni C.

Fil:

v  ½ l mleka
v  200 g šećera
v  1 kašika kakaoa
v  100 g čokolade za kuvanje
v  ¾ margarina

Uzavreti mleko i dodati margarin, šećer, kakao i čokoladu. Na tihoj vatri rastopiti smesu.

Ohlađen patišpanj iseći na kocke i svaku kocku uvaljati prvo u topao fil pa onda u kokos. (Fil treba malo rashladiti ali ne previše jer mora da bude topao da bi ga patišpanj bolje upio).

Ređati kocke na tacnu za posluženje i držati malo u frižideru pre služenja, da se rashlade. 

0 comments:

Post a Comment