v
2
felije sira
v
2
jajeta
v
1dl
ulja
v
2,5
dl mleka
v
malo
soli
v
1
prašak za pecivo
v
gotove
kore za pitu
Priprema:
Izgnječiti dve
felije sira, dodati 2 jajeta i dobro izmešati. Zatim dodati 1 dl ulja, 2,5 dl
mleka, malo soli i jedan prašak za pecivo. Podmazati tepsiju i obložiti je
jednom korom koja se poprska pripremljenim filom. zatim uzimati jednu po jednu
koru, gužvati ih u ruci, umakati u fil i ređati u tepsiju. Kad je tepsija
ispunjena, ivice donje kore, (koje su bile izvan tepsije), preklopiti preko
naređanih kora i premazati preostalim filom. Uzeti još jednu koru i njome
pokriti celu pitu, a njene ivice podvući uz ivice tepsije. Poslednju koru
poprskati vodom i staviti pitu u zagrejanu rernu da se peče.
0 comments:
Post a Comment