v
0,5
kg mlevenog mesa
v
1
glavica crnog luka
v
pola
glavice belog luka
v
6
jaja
v
100
g prezli
v
pola
šoljice ulja
v
pola
šoljice kisele vode
v
pola
kašičice praška za pecivo
v
so
v
biber
Priprema:
U meso staviti sitno iseckani crni i beli luk, dodati
2 jajeta, prezle, ulje, kiselu vodu, prašak za pecivo, posoliti pobiberiti. Dobro izmešati da se dobije
glatka masa.
Obariti 4 jajeta da budu tvrdo kuvana i oljuštiti.
Rastanjiti meso, pa poređati jaja preko i uviti u rolat. Staviti na nauljen
pleh i premazati rolat uljem. Peći u rerni 20min. prvo pod aluminijumskom
folijom a onda otkriti i peći dok ne porumeni. S vremena na vreme prelivati
sokom koje meso pusti.
0 comments:
Post a Comment