Sastojci:
v
1
kašika maslinovog ulja
v
15
gr maslaca
v
4
pilećih grudi, sa kožicom
v
1
veliki crni luk, sitno iseckan
v
2
čena belog luka, iseckanog
v
250
gr chestnut pečuraka, narezanih
v
200
ml vrućeg pilećeg bujona (supa u kojoj se piletina kuvala)
v ½ pakovanja od 30 gr zmijine trave, sveže i iseckane
v 200 gr polumasne kisele pavlake
v 200 gr boranije kojoj ste isekli krajeve, za
posluženje kao prilog
v 250
gr pirinča basmati kuvanog na pari i divljeg pirinča, kao prilog
Priprema:
U
maloj posudi proključajte vodu i potopite suve pečurke da ključaju 15 min.
Procedite i sačuvajte tu tečnost. Iseckajte pečurke i sklonite sa strane.
U
međuvremenu, zagrejte maslinovo ulje i puter u velikom tiganju na srednjoj
vatri. Začinite pileće grudi solju i začinima sa obe strane i pržite 5 min.
prvo stranu sa kožicom. Okrenite pileće grudi i pržite još 3-4 min. Izvadite iz
tiganja i ostavite na stranu.
U
tiganj u kome se pržila piletina dodajte luk i pržite 3-4 min. Zatim dodajte chestnut pečurke i pržite još 3
min. Dodajte beli luk i pečurke koje ste prokuvali na početku i pržite 1 min.
Sipajte 100 ml tečnosti koju ste sačuvali od kuvanja suvih pečuraka i vruć bujon
od piletine i 2/3 seckane listova zmijine trave. Vratite proprženu piletinu u
tiganj. Pustite da provri pa smanjite temperature i kuvajte 10 min. ili dok se
piletina ne skuva. Zasecite najdeblji deo grudi da bi proverili da li je
piletina dobro kuvana. Ubacite kiselu pavlaku u smesu u tiganju ali je nemojte
kuvati. Sklonite sa šporeta i pospite odozgo listove zmijine trave.
Kao
prilog poslužite prokuvanu boraniju i pirinač basmati pomešan sa divljim
pirinčem.
(Ukoliko
ne možete naći ove vrste pirinča poslužiće bilo koji pirinač dugog zrna).
Izvor:
http://realfood.tesco.com
0 comments:
Post a Comment