Sastojci:
v ½ šoljice
maslaca za mešenje
v 2
šoljice belog šećera
v 5 žumanaca
v 2
šoljice namenskog belog brašna
v 1
kašičica sode bikarbone
v 1
šoljica neobranog mleka
v 1
kašičica ektstrakta vanile
v 1
1/3 šoljice kokosa u ljuspicama
v 1
šoljica seckanih oraha
v 5
belanaca
Glazura:
v 227gr
krem sira
v ½ šoljice
margarina, malo otopljenog
v 4
šoljice šećera
v 1
kašičica ekstraktra vanile
v ½ šoljice
iseckanih oraha
Priprema:
Zagrejte
rernu na 175 stepeni C. Pomastite tepsiju br. 20 i pospite brašnom po dnu ili
obložite papirom za pečenje. Ulupajte belanca da budu čvrsta. U velikoj činiji
umutitie maragarin i maslac, najbolje viljuškom da skroz omekšaju. Dodajte beli
šećer i umutite da bude penasto. Ulupajte žumanca. U posebnoj posudi pomešajte
brašno i sodu bikarbonu i dodajte polako, naizmenično brašno i mleko, u umućenu
smesu margarina i maslaca, mešajući stalno posle svake dodate kašike. Nakon
toga dodajte kašičicu vanilinog šećera, kokos i seckane orahe. Pomešajte sa
prethodno ulupanim belancima. Sipajte u tepsiju i pecite 25 do 40 min. Ostaviti
u tepsiji da se ohladi 10 min. zatim prebaciti na neku žičanu podlogu da
odstoji još dok se potpuno ne ohladi.
U
posudi pomešajte krem sir, ½ šoljice margarine, šećer, kašičicu vanilinog
šećera. Umutite da bude glatka masa. Dodajte kokos po želji. Premažite ohlađenu
tortu.
Ostatak
od ½ šoljice oraha može da se pomeša sa glazurom ili da se pospe preko glazure.
0 comments:
Post a Comment