Pages

Monday, 22 June 2015

ITALIJANSKA KREM TORTA


Sastojci:

v  ½ šoljice margarina, malo otopljenog
v  ½ šoljice maslaca za mešenje
v  2 šoljice belog šećera
v  5 žumanaca
v  2 šoljice namenskog belog brašna
v  1 kašičica sode bikarbone
v  1 šoljica neobranog mleka
v  1 kašičica ektstrakta vanile
v  1 1/3 šoljice kokosa u ljuspicama
v  1 šoljica seckanih oraha

v  5 belanaca


Glazura:

v  227gr krem sira
v  ½ šoljice margarina, malo otopljenog
v  4 šoljice šećera
v  1 kašičica ekstraktra vanile
v  ½ šoljice iseckanih oraha

Priprema:

Zagrejte rernu na 175 stepeni C. Pomastite tepsiju br. 20 i pospite brašnom po dnu ili obložite papirom za pečenje. Ulupajte belanca da budu čvrsta. U velikoj činiji umutitie maragarin i maslac, najbolje viljuškom da skroz omekšaju. Dodajte beli šećer i umutite da bude penasto. Ulupajte žumanca. U posebnoj posudi pomešajte brašno i sodu bikarbonu i dodajte polako, naizmenično brašno i mleko, u umućenu smesu margarina i maslaca, mešajući stalno posle svake dodate kašike. Nakon toga dodajte kašičicu vanilinog šećera, kokos i seckane orahe. Pomešajte sa prethodno ulupanim belancima. Sipajte u tepsiju i pecite 25 do 40 min. Ostaviti u tepsiji da se ohladi 10 min. zatim prebaciti na neku žičanu podlogu da odstoji još dok se potpuno ne ohladi.
U posudi pomešajte krem sir, ½ šoljice margarine, šećer, kašičicu vanilinog šećera. Umutite da bude glatka masa. Dodajte kokos po želji. Premažite ohlađenu tortu.
Ostatak od ½ šoljice oraha može da se pomeša sa glazurom ili da se pospe preko glazure.

 The source: http://allrecipe.com

0 comments:

Post a Comment