Sastojci:
¨
10 sladoled štapića
¨
5
vrlo zrelih banana, oljuštenih i prepolovljenih poprečno
¨
500
gr tamne čokolade
¨
1
kašika putera
¨
10
kašika seckanog lešnika ili po potrebi
Priprema:
Nataknuti
svaku polovinu banana na jedan štapić. Prekriti dno poslužavnika aluminijumskom
folijom I staviti banane na nju, zatim staviti u zamrzivač I ostaviti da se
zamrzne oko 2 sata.
U
posudu staviti malo maslaca I na laganoj vatri otopiti čokoladu.
Smrznute
banana umočiti u otopljenu čokoladu I malo kašikom izravnati tako da je cela
banana umočena u čokoladu. Po želji, možete bananu posuti i seckanim lešnikom. Vratiti banane na poslužavnik ili pleh na kome su se zamrzavale I vratiti u
zamrzivač dok se ne stegne čokolada.
0 comments:
Post a Comment