Ovo je jednostavan recept za tiramisu i možete ga
prilagoditi da odgovara vašem ukusu, dodajući mu neku drugu vrstu keksa ili
sloj čokoladnog krema, koristeći belu čokoladu u prahu preko torte itd.
Sastojci:
v
5
jaja (5 žumanca i 3 belanca)
v
5
kašika šećera
v
500
gr maskarpone sira
v
2
pakovanja tvrđeg keksa
v
2 dl
espreso kafe
v
1
kašičica Marsala vina
v
100
gr čokolade za kuvanje (i isto toliko čokolade u prahu)
Pripremite 3 šoljice espreso kafe u Moka mašini i
ostavite da se ohlade.
Izlomite čokoladu za kuvanje na male komade. Ulupajte
belanca da budu čvrsta. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećeom dok ne
postanu kremasta. Dodajte mascarpone sir i konstantno mutite. Dodajte jednu
kašičicu Marsala vina i belanca, kašiku po kašiku i mešajte polako, od dna do vrha.
Uzmite keks i umočite ga u kafu blago, pazite da ne
upije previše kafe da ne se ne bi raspao. Ređajte keks jedan do drugog na
velikom poslužavniku dok ne pokrijete dno. Preko keksa premažite sloj prethodno
pripremljenog krema, zatim preko njega opet sloj keksa, pa opet krem. U sredini
kolaća pospite komadiće čokolade za kuvanje pa opet nastavie da ređate slojeve
keksa i krema. Završie sa slojem krema i pospite čokoladu u prahu preko njega.
Držite kolač u frižideru nekoliko sati ukoliko ga
služite tog istog dana, ali ako ostane za drugi dan onda ga treba zamrznuti pa
onda izvaditi 4 do 5 sati pre serviranja da se opusti.
UZETO SA: HTTP://WWW.LIFEINITALY.COM
UZETO SA: HTTP://WWW.LIFEINITALY.COM
0 comments:
Post a Comment