Pages

Thursday, 21 May 2015

BRZA SLADOLED TORTA NA ENGLESKI NAČIN


KAKO NAPRAVITI BRZU SLADOLED TORTU

Sastojci:


  • 2 l kremastog sladoleda od vanile na točenje 
  • 30 gr ručno seckanih oraha
  • 30 gr badema u ljuspici, ispečenog
  • 30 gr australijskog oraha, ručno seckanih
  • 100 gr sušenih i iseckanih Maraskino trešanja
Za nadev:

  • 100 gr tamne čokolade za kuvanje sa 60% kakaoa
  • 125 ml šlaga
  • 15 gr iseckanih pistaća i isto toliko badema u ljuspici, ispečenog
  • 6 Maraskino trešnji sa drškama, za ukrašavanje

Priprema:

U velikoj posudi pomešati sladoled sa orasima i trešnjama. Prebacite smesu u silikonsku modlu i poravnati odozgo. Stavite modlu u zamrzivač da odstoji 4 sata ili preko noći.
Za čokoladni preliv, razbiti čokoladu u komade i otopiti na pari. Zatim pomešati istopljenu čokoladu sa šlagom. Ostaviti da se malo ohladi.
Pre služenja izvucite zamrznuti sladoled iz zamrzivača, okrenuti na tacnu za služenje i pažljivo odvojiti od silikonske modle. Poravnati nožem sve nesavršenosti. Sipajte čokoladni nadev preko torte i premažite je samo odozgo ostavljajući stranice torte vidljivim. Posuti orahe preko čokoladnog nadeva (kao na slici). Preko oraha poređati trešnje sa drškama. 
Iseći na kriške i poslužiti. 






0 comments:

Post a Comment