KAKO NAPRAVITI BRZU SLADOLED TORTU
Sastojci:
- 2 l kremastog sladoleda od vanile na točenje
- 30 gr ručno seckanih oraha
- 30 gr badema u ljuspici, ispečenog
- 30 gr australijskog oraha, ručno seckanih
- 100 gr sušenih i iseckanih Maraskino trešanja
Za nadev:
- 100 gr tamne čokolade za kuvanje sa 60% kakaoa
- 125 ml šlaga
- 15 gr iseckanih pistaća i isto toliko badema u ljuspici, ispečenog
- 6 Maraskino trešnji sa drškama, za ukrašavanje
Priprema:
U velikoj posudi pomešati sladoled sa orasima i trešnjama. Prebacite smesu u silikonsku modlu i poravnati odozgo. Stavite modlu u zamrzivač da odstoji 4 sata ili preko noći.
Za čokoladni preliv, razbiti čokoladu u komade i otopiti na pari. Zatim pomešati istopljenu čokoladu sa šlagom. Ostaviti da se malo ohladi.
Pre služenja izvucite zamrznuti sladoled iz zamrzivača, okrenuti na tacnu za služenje i pažljivo odvojiti od silikonske modle. Poravnati nožem sve nesavršenosti. Sipajte čokoladni nadev preko torte i premažite je samo odozgo ostavljajući stranice torte vidljivim. Posuti orahe preko čokoladnog nadeva (kao na slici). Preko oraha poređati trešnje sa drškama.
Iseći na kriške i poslužiti.
0 comments:
Post a Comment