v
500g
mlevenog mesa (ja koristim čisto juneće mleveno)
v
2
srednje glavice crnog luka
v
2 –
3 čena belog luka
v
2
veze blitve ili spanać po želji
v
1 šoljica
pirinča
v
2
jaja
v
1 šolja
mleka
v
so
v
biber
Priprema:
Sitno iseckati
crni luk i propržiti u šerpi. Kada se uprži, dodati mleveno meso i pržiti sa
lukom. Kada je uprženo mleveno meso dodati očišćen i opran pirinač i sve
zajedno umešati. Doliti malo vode i dinstati dok operete blitvu ili spanać,
otprilike 15-ak minuta. Blitvu ili spanać iseckati i dodati mesu. Promešati i doliti
još malo vode ako je potrebno. Dodati i sitno iseckan beli luk. Sve zajedno dinstati
na ringli dok ne omekne blitva ili spanać, posoliti, pobiberiti. Prebaciti smesu
u tepsiju, ako je voda mnogo isparila doliti samo malo da smesa ogrezne u vodi
i staviti u prethodno zagrejanu rernu na 200 stepeni C, da se zapeče.
Umutiti 2 jaja u
činiji i dodati 1 šolju mleka. Tom smesom preliti musaku i vratiti ponovo u rernu.
Kada se zapeče izvaditi iz rerne i poslužiti sa pavlakom ili kiselim mlekom.
0 comments:
Post a Comment