Pages

Thursday, 30 July 2015

ESTERHAZI TORTA


Sastojci:

Za 4 kore:

v 4 okrugla lista oblandi
v 8 belanaca
v 270 g kristal šećera
v 200 g mlevenih lešnika

Za fil:

v 50 g skrobnog brašna
v 2,5 dl mleka
v 150 g šećera u prahu
v 8 žumanaca
v kesica vanilinog šećera
v 150 g margarina
v 200 g seckanih lešnika
v 2-3 kesice šlaga

Priprema:

Kora: belanca i šećer ulupati u čvrst sneg. Dodati češnike i promešati. Sva četiri lista oblandi ravnomerno premazati ovim filom i peći 30 minuta u rerni prethodno zagrejanoj na 180 stepeni. Ako nije moguće peći sva 4 lista odjednom, premazivati list po list i peći.
Fil: skrobno brašno izmešati sa malo hladnog mleka, pa ga dodati preostalom mleku zajedno sa šećerom, žumancima i vanilinim šećerom. Kuvati na pari neprestano mešajući.
U potpuno ohlađen fil umešati penasto umućen margarin i seckane lešnike pa premazivati pečene i ohlađene listove oblandi. Pritisnuti težom tacnom i ostaviti da stoji dok se kolač stegne. Ukrasiti umućenim šlagom i posuti sitno seckanim lešnicima.

0 comments:

Post a Comment