Pages

Monday, 25 May 2015

TORTA OD KOKICA




Sastojci za koru:

v 300 gr mlečne čokolade
v 90 gr kukuruza za kokanje
v ulje


Sastojci za krem:

v 6 kesica želatina
v 500 gr niskokaloričnog sira
v 150 gr pavlake
v 50 gr krisal šećera
v 300 ml slatke pavlake
v 2 kesice vanilin šećera
v sok od jednog limuna




 Priprema:

Mlečnu čokoladu izlomite i otopite.
Ispecite kokice, isecite ih najsitnije što možete i pomešajte sa čokoladom. Smesu za koru nalijte u pleh obloćen folijom i ostavite da se zgusne.
Da biste napravili krem, sir pomešajte sa pavlakom, šećerom i sokom od limuna, kao i želatinom. Smesu za krem stavite u frižider da se ohladi. Kada je izvadite, dodajte joj slatku pavlaku sa vanilin šećerom.
Kremom premažite koru i ostavite da odstoji u frižideru.
Ukrasite izrendanom čokoladom.

0 comments:

Post a Comment