Pages

Sunday 24 May 2015

TIRAMISU


Ovo je jednostavan recept za tiramisu i možete ga prilagoditi da odgovara vašem ukusu, dodajući mu neku drugu vrstu keksa ili sloj čokoladnog krema, koristeći belu čokoladu u prahu preko torte itd.


Sastojci:

v 5 jaja (5 žumanca i 3 belanca)
v 5 kašika šećera
v 500 gr maskarpone sira
v 2 pakovanja tvrđeg keksa
v 2 dl espreso kafe
v 1 kašičica Marsala vina
v 100 gr čokolade za kuvanje (i isto toliko čokolade u prahu)


Priprema:

Pripremite 3 šoljice espreso kafe u Moka mašini i ostavite da se ohlade.
Izlomite čokoladu za kuvanje na male komade. Ulupajte belanca da budu čvrsta. U drugoj posudi umutite žumanca sa šećeom dok ne postanu kremasta. Dodajte mascarpone sir i konstantno mutite. Dodajte jednu kašičicu Marsala vina i belanca, kašiku po kašiku i mešajte polako, od dna do vrha.
Uzmite keks i umočite ga u kafu blago, pazite da ne upije previše kafe da ne se ne bi raspao. Ređajte keks jedan do drugog na velikom poslužavniku dok ne pokrijete dno. Preko keksa premažite sloj prethodno pripremljenog krema, zatim preko njega opet sloj keksa, pa opet krem. U sredini kolaća pospite komadiće čokolade za kuvanje pa opet nastavie da ređate slojeve keksa i krema. Završie sa slojem krema i pospite čokoladu u prahu preko njega.
Držite kolač u frižideru nekoliko sati ukoliko ga služite tog istog dana, ali ako ostane za drugi dan onda ga treba zamrznuti pa onda izvaditi 4 do 5 sati pre serviranja da se opusti. 

UZETO SA: HTTP://WWW.LIFEINITALY.COM

0 comments:

Post a Comment