Pages

Tuesday 22 September 2015

NAJBOLJI KOLAČ NA SVETU sa bananom i kokosom


Sastojci:

v  10 i po kašika maslaca, ostaviti da omekša da bi mogao da se umuti
v  1 šoljica šećera plus 2/3 šoljice odvojeno
v  1 plus 1/3 belog brašna (170gr)
v  1 kašičica praška za pecivo
v  1kašičica cimeta
v  ½ kašičice mlevenog kardamona
v  1 prstohvat soli
v  5 velikih jaja, odvojiti žumanca od belanca
v  1/3 šoljice punomasnog mleka
v  1/3 do ½ nezaslađenih kokos pahuljica
v  1 šoljica milerama
v  1 vanila
v  1 do 2 banane, isečene

Priprema:

Zagrejte rernu na 180 stepeni C i postavite rešetku u sredinu. Obložite pleh 22x40cm pergament papirom, tako da papir viri i preko stranica pleha. Umutite margarin sa 2/3 šoljice šećera dok ne bude kremast, mutite oko 3 min. Dok mutite, smanjite brzinu na mikseru i dodajte polako brašno, prašak za pecivo, začine i so; dobro promešajte. Umešajte u smesu i žumanca i mleko i dobro sjediniti. Zatim preručite smesu u pripremljeni pleh.
U drugoj posudi umutiti mikserom belanca sa 1 šoljom šećera dok u čvrst sneg, probajte da li su belanca umućena tako što ćete okrenuti činiju naopačke, ukoliko belanca stoje čvrsto onda su umućena. Ovu smesu izručiti preko prethodne mase koju smo sipali u pleh i peći 25min. ili dok sloj sa belancetom ne bude zlatno smeđ; takođe će sloj sa belanacetom da se podigne malo pa pazite da ne izgori. Nakon 15 min. sipajte preko testa kokosove pahuljice, tako one neće izgoreti i prilepiće se za još vlažan sloj belanceta.

Izvadite tortu iz rerne i ostavite da se ohladi u tom plehu. U međuvremenu napravite šlag. Sipajte mileram u činiju i dodajte vanilu. Mutite mikserom oko 3min. Pažljivo izručite ohlađen kolač na tacnu za služenje i isecite na pola, unakrst, koristeći nazubljeni nož. Jednu polovinu premazati kremom i kriškama banane. Drugu polovinu staviti preko prve tako da sloj sa belancetom bude na vrhu. Stavite kolač u frižider da se hladi i omekša. Nakon sat vremena možete poslužiti kolač

0 comments:

Post a Comment