v
10 i
po kašika maslaca, ostaviti da omekša da bi mogao da se umuti
v
1
šoljica šećera plus 2/3 šoljice odvojeno
v
1
plus 1/3 belog brašna (170gr)
v
1 kašičica
praška za pecivo
v
1kašičica
cimeta
v
½ kašičice
mlevenog kardamona
v
1
prstohvat soli
v
5
velikih jaja, odvojiti žumanca od belanca
v
1/3
šoljice punomasnog mleka
v
1/3
do ½ nezaslađenih kokos pahuljica
v
1
šoljica milerama
v
1
vanila
v
1 do
2 banane, isečene
Priprema:
Zagrejte rernu
na 180 stepeni C i postavite rešetku u sredinu. Obložite pleh 22x40cm pergament
papirom, tako da papir viri i preko stranica pleha. Umutite margarin sa 2/3
šoljice šećera dok ne bude kremast, mutite oko 3 min. Dok mutite, smanjite
brzinu na mikseru i dodajte polako brašno, prašak za pecivo, začine i so; dobro
promešajte. Umešajte u smesu i žumanca i mleko i dobro sjediniti. Zatim
preručite smesu u pripremljeni pleh.
U drugoj posudi
umutiti mikserom belanca sa 1 šoljom šećera dok u čvrst sneg, probajte da li su
belanca umućena tako što ćete okrenuti činiju naopačke, ukoliko belanca stoje
čvrsto onda su umućena. Ovu smesu izručiti preko prethodne mase koju smo sipali
u pleh i peći 25min. ili dok sloj sa belancetom ne bude zlatno smeđ; takođe će sloj
sa belanacetom da se podigne malo pa pazite da ne izgori. Nakon 15 min. sipajte
preko testa kokosove pahuljice, tako one neće izgoreti i prilepiće se za još
vlažan sloj belanceta.
Izvadite tortu
iz rerne i ostavite da se ohladi u tom plehu. U međuvremenu napravite šlag.
Sipajte mileram u činiju i dodajte vanilu. Mutite mikserom oko 3min. Pažljivo
izručite ohlađen kolač na tacnu za služenje i isecite na pola, unakrst,
koristeći nazubljeni nož. Jednu polovinu premazati kremom i kriškama banane.
Drugu polovinu staviti preko prve tako da sloj sa belancetom bude na vrhu.
Stavite kolač u frižider da se hladi i omekša. Nakon sat vremena možete
poslužiti kolač
0 comments:
Post a Comment