Pages

Wednesday 25 March 2015

Olakšava probleme kod artritisa i reumatizma

Limun je diuretik i pomaže u proizvodnji urina koji olakšava zapaljenske procese potpomažući izbacivanje toksina i bakterija iz organizma i na taj način pruža olakšanje i smanjuje probleme kod artritisa i reumatizma. 


Protiv starenja


Limunov sok smanjuje proizvodnju slobodnih radikala koji su odgovorni za starenje i oštećenja kože. Limunov sok je antioksidans i ne sadrži kalorije.



Protiv infekcija


Limunov sok je koristan za infekcije u grlu zahvaljujući svom antibakterijskom dejstvu. Ako vam ne pomogne grgotanje slane vode pokušajte sa sokom od limete pomešanim sa vodom.


Čisti krv 

Vrlo često jedemo brzu hranu ili hranu koja sadrži aditive i veštačke boje. To dovodi do stvaranja toksina i slobodnih radikala u našem organizmu. Međutim redovnom upotrebom limunovog soka možemo da očistimo krv i organizam od toksina i na taj način sačuvamo zdravlje.

Čisti lice

Nakapljite limunov sok na mitisere kako biste ih izvukli u toku dana. Takođe možete oprati lice limunovim sokom koji služi kao prirodni čistać lica. Nakon nekoliko dana upotrebe ovog tretmana vaša koža će biti čistija.  Limunov sok se takođe koristi za hlađenje kože i ublažavanje crvenila.

Očistite i izbelite svoje nokte

Možete biti sam svoj manikir sa ovim tretmanom. Dodajte sok od polovine limuna u jednu šoljicu tople vodei umočite vrhove prstiju u ovu tečnost, držite 5 min. Nakon što povučete zanoktice istrljajte korom limuna svoje nokte. Bićete oduševljeni rezultatom.

Ublažite alergiju od otrovnog bršljana 

Ukoliko dođete u kontakt sa otrovnim bršljanom, a na našim područjima je to kopriva, možete ublažiti alergiju i neprijatno peckanje tako što ćete nakapati limunov sok direktno na iritirano područje. 

Za dezinfekciju posekotina i ogrebotina

Zaustavite krvarenje i dezinfikujte manje posekotine i ogrebotine tako što ćete nakapati nekoliko kapi limunovog soka direktno na oštećeno područje. Možete takođe nakapati limunov sok na malo vate pa onda vatu staviti na posekotinu ili ogrebotinu i držati nekoliko minuta.

0 comments:

Post a Comment