v
500
gr gotovih kora za pitu
v
500
gr višanja
v
1
jaje
v
1
šolja griza
v
1
šolja ulja
v
1
šolja jogurta
v
2
šolje šećera
v
1
prašak za pecivo
v
1
kesica vanilin šećera
v
100
gr čokolade
Priprema:
U većoj činiji
sjediniti griz, ulje, jogurt, šećer, jaje, vanilin šećer i prašak za pecivo.
Odvojiti kore, 4 kore za svaki rolat. Filovati na sledeći način:
Najpre jednu
koru premazati filom, zatim preko nje staviti drugu koru i nju premazati filom.
Na drugu koru poređati višnje pa preko nje treću koru koju opet premažemo
filom. Na kraju staviti preko i četvrtu koru i premazati filom. Uviti kore u
rolat i na taj način napraviti rolate od svih kora. Rolate staviti u prethodno
podmazan pleh, preliti ih uljem i smesom kojom smo premazivali kore, ako je
ostalo od te smese. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni C.
Ispečene rolate
ostaviti da se potpuno ohlade, iseći na kockice i tek onda preliti toplom
čokoladom. Ako se prelije vruć rolat čokoladom pre sečenja onda će preliv od
čokolade ispucati.
0 comments:
Post a Comment