Pages

Monday, 27 July 2015

BOMBICE SA VIŠNJAMA



Sastojci:

v  100 g mlevenih lešnika
v  100 g + 200 g čokolade za kuvanje
v  100 g maslaca ili margarina
v  200 g šećera u prahu
v  30 višanja iz kompota sa rumom


Priprema:

Narendati 100 g čokolade, dodajti joj lešnike, maslac ili margarin i šećer u prahu, pa brzim pokretima zamesiti testo. Fromirati od njega valjak debljine 3 cm, pa ga umotati u plastičnu foliju i ostaviti 1 sat da odstoji u frižideru. Valjak iseći na kolutove debljine 0.5 cm. Na svaki kolut staviti po 1 višnju, pa vlažnim rukama formirati bombice. Preostalu čokoladu (200 g) otopiti nad parom, pa pomoću viljuške svaku bombicu umočiti u nju. Staviti ih na rešetku i ostaviti da se ohlade.

0 comments:

Post a Comment