Pages

Sunday 26 July 2015

DRŽITE INSEKTE I BUBE DALJE OD KUĆE I VAŠIH LJUBIMACA UZ POMOĆ SAMO JEDNOG SASTOJKA!


UPOTREBE LIMUNA U DOMAĆINSTVU ZA KOJE MOŽDA NISTE ZNALI

Svi smo upoznati sa prednostima korišćenja limuna jer je bogat vitaminom C i pomaže nam da se borimo protiv virusa i prehlade. Međutim, limun možemo koristiti i za druge stvari i nakon što pročitate neke od ovih predloga verovatno ćete požuriti da kupite kilo ili dva.


v    Držite insekte i bube dalje od kuće

Ako želite da se otarasite bubašvaba ili da držite buve dalje od kuće i vaših ljubimaca, pomešajte sok od 4 limuna (zajedno sa korom) i 2 litra vode i operite podove sa tim. Buve i bubašvabe će pobeći jer mrze miris limuna i vaša kuća će biti čista, a vaš ljubimac zahvalan.

v    Sprečava kamen u bubregu

Redovno konzumiranje limunade ili soka od limuna pomešanog sa vodom, može da poveća proizvodnju mokraćnog citrata, hemikalije u urinu koja sprečava formiranje kristala koji mogu da dovedu do pojave kamena u bubregu.

v    Mentalno zdravlje

Limun može da oslobodi od stresa i depresije. Iscedite jedan ili dva limuna i napravite sebi limunadu uz dodatak kašike meda umesto šećera, ili možete nacediti limun u čašu vode i tako ga piti svakoga dana. Rezultate ćete odmah osetiti.

 v    Operite voće i povrće

Kada kupujete voće i povrće na pijaci nikada ne znate da li su tretirani pesticidima ili ne. Zato koristite limunov sok da se uverite da ste ih očistili od svih nečistoća i pesticida, koje mogu imati. Sipajte malo vode u posudu i iscedite jednu kašiku limunovog soka, pomešajte ga sa vodom i ostavite voće ili povrće da stoji u toj vodi 10min. Nakon toga, operite voće ili povrće temeljno i spremno je za upotrebu u ishrani.   

0 comments:

Post a Comment