POTREBAN MATERIJAL:
- 3 jaja
- dve jogurtske čaše projenog brašna (bolje je domaće, belo, kukuruzno brašno)
- jedna jogurtska čaša belog brašna
- jogurtska čaša zejtina
- jogurtska čaša jogurta ili kisele vode
- kašičica soli
- jedan prašak za pecivo
- dve do tri felije sira, zavisno od veličine felije
PRIPREMA:
Umutiti jaja i dodati projeno i belo brašno, kašičicu soli i prašak za pecivo. Odmah u to dodati i zejtin i jogurt ili kiselu vodu. Sve dobro promešati dok se ne razbiju sve grudvice od brašna i dok masa ne postane žitka. U tu smesu dodati dve do tri felije sira izmrvljenog rukom i to promešati. Tepsiju podmazati zejtinom i posuti brašnom. Peći na temperaturi 200 do 250 stepeni, dok ne dobije rumenu boju. Ja lično pečem na 250 stepeni i to traje 15 do 20min. Nakon toga isključiti rernu i proveriti čačkalicom ili nožem da li je proja pečena. Ukoliko ima tragova na čačkalici ili nožu ostaviti proju još desetak minuta u isključenoj rerni.
Po želji možete posuti susam preko proje pre pečenja.
0 comments:
Post a Comment