Materijal:
- kukuruzno belo brašno
- sir
- so
Priprema:
Proključati 1l vode pa smanjiti vatru na šporetu. U vodu sipati, jednu po jednu, 10 kašika belog kukuruznog brašna, uz konstantno mešanje. Brašno će se malo zgrudvati ali to se razbije u kuvanju. Kuvati na tihoj vatri 10min. uz konstantno mešanje. Nakon 10min. skoloniti sa vatre. U tepsiju sipati zejtin,i vratiti na ringlu koju nismo isključili. Kašikom zahvatati kačamak i ređati, jednu po jednu kašiku, na vreo zejtin u tepsiji. Vatru na šporetu smanjiti i brzo ređati da ne bi izgoreo kačamak. Nakon što ste poređali kačamak u tepsiju izmrvite preko njega dve do tri felije sira, zavisno od veličine. Drvenom kašikom blago utapkati sir u kačamak kako bi se delimično istopio. Skloniti sa vatre i poslužiti uz kiselo mleko ili kiseli kupus u koji smo stavili crvenu, tucanu papriku.
Pravi doručak za hladna zimska jutra, lagan i ukusan.
- kukuruzno belo brašno
- sir
- so
Priprema:
Proključati 1l vode pa smanjiti vatru na šporetu. U vodu sipati, jednu po jednu, 10 kašika belog kukuruznog brašna, uz konstantno mešanje. Brašno će se malo zgrudvati ali to se razbije u kuvanju. Kuvati na tihoj vatri 10min. uz konstantno mešanje. Nakon 10min. skoloniti sa vatre. U tepsiju sipati zejtin,i vratiti na ringlu koju nismo isključili. Kašikom zahvatati kačamak i ređati, jednu po jednu kašiku, na vreo zejtin u tepsiji. Vatru na šporetu smanjiti i brzo ređati da ne bi izgoreo kačamak. Nakon što ste poređali kačamak u tepsiju izmrvite preko njega dve do tri felije sira, zavisno od veličine. Drvenom kašikom blago utapkati sir u kačamak kako bi se delimično istopio. Skloniti sa vatre i poslužiti uz kiselo mleko ili kiseli kupus u koji smo stavili crvenu, tucanu papriku.
Pravi doručak za hladna zimska jutra, lagan i ukusan.
Prijatno!
0 comments:
Post a Comment