v ½ kg
gotovih kora za pitu
v 200
g kokosa
v prašak
za pecivo
v vanilin
šećer
v 150
ml ulja
v 300
ml jogurta
Preliv:
v 4
čaše vode
v 3 čaše šećera
Priprema:
Kore
podeliti na četiri kupa. Pomešati u činiji kokos, prašak za pecivo, vanilin
šećer, ulje i jogurt. Dobro promešati i mazati kore. Uzeti jedan kup kora i
premazivati fil preko svake kore, ređajući ih jednu preko druge. Kada ste
završili sa premazivanjem kora umotajte ih u rolat. Zati uzeti drugi kup i isto
raditi sa njim, premazati svaku koru i onda umotati u rolat sve kore zajedno.
Ponoviti sa svakim kupom i na kraju ćete dobiti četiri kupa.
Staviti
ta četiri kupa jedan do drugog u pomašćen pleh, zaseći pitu do pola i peći.
Kada gornja kora porumeni kolač je gotov a možete i proveriti čačkalicom.
Ukoliko je čačkalica čista kada je izvadite iz kolača onda je on pečen, ali ako
na njoj ima tragova onda smanjite vatru i ostavite kolač još malo u rerni da se
dopeče.
Kada
je pita pečena, prokuvati 4 čaše vode sa 3 čaše šećera i dok je vruće preliti
vruću pitu time. Ostaviti da se ohladi pre služenja.
0 comments:
Post a Comment