Pages

Sunday, 6 September 2015

KOKOS PITA


Sastojci:

v  ½ kg gotovih kora za pitu
v  200 g kokosa
v  prašak za pecivo
v  vanilin šećer
v  150 ml ulja
v  300 ml jogurta

Preliv:

v  4 čaše vode
v  3 čaše šećera

Priprema:

Kore podeliti na četiri kupa. Pomešati u činiji kokos, prašak za pecivo, vanilin šećer, ulje i jogurt. Dobro promešati i mazati kore. Uzeti jedan kup kora i premazivati fil preko svake kore, ređajući ih jednu preko druge. Kada ste završili sa premazivanjem kora umotajte ih u rolat. Zati uzeti drugi kup i isto raditi sa njim, premazati svaku koru i onda umotati u rolat sve kore zajedno. Ponoviti sa svakim kupom i na kraju ćete dobiti četiri kupa.
Staviti ta četiri kupa jedan do drugog u pomašćen pleh, zaseći pitu do pola i peći. Kada gornja kora porumeni kolač je gotov a možete i proveriti čačkalicom. Ukoliko je čačkalica čista kada je izvadite iz kolača onda je on pečen, ali ako na njoj ima tragova onda smanjite vatru i ostavite kolač još malo u rerni da se dopeče.
Kada je pita pečena, prokuvati 4 čaše vode sa 3 čaše šećera i dok je vruće preliti vruću pitu time. Ostaviti da se ohladi pre služenja. 

0 comments:

Post a Comment