Pages

Sunday, 4 January 2015

SLADOLED TORTA

Materijal:

- 1 kašika masti (ili margarina)
- 1 jaje
- 2 šoljice mleka
- pola kašičice sode bikarbone
- 100gr šećera
- pola kg brašna

Priprema:

Sve to umesiti pa onda testo podeliti na 16 do 20 loptica. Razvući korice do veličine tepsije 26 i peći na okrenutoj tepsiji. 
Savet: korice razvući do veličine tepsije 26 ali peći na okrenutoj tepsiji 28.



Materijal za fil:

- 2 l mleka
- 12 kašika šećera
- 6 žumanca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 margarin
- 100gr šećera u prahu

Priprema fila: 

2 l mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera.  Na drugoj strani umutiti 6 žumanca sa 6 kašika šećera 6 kašika brašna, dodati i malo mleka da smesa može lepo  da se umuti. Ovu smesu sipati u kipuće mleko.  Kuvati na tihoj vatri 10ak minuta dok se masa ne zgusne. Skloniti sa vatre i kad se prohladi dodati jedan margarin koji smo prethodno umutili sa 100gr šećera u prahu.


0 comments:

Post a Comment