Materijal:
- 1 kašika masti (ili margarina)
- 1 jaje
- 2 šoljice mleka
- pola kašičice sode bikarbone
- 100gr šećera
- pola kg brašna
Priprema:
Sve to umesiti pa onda testo podeliti na 16 do 20 loptica. Razvući korice do veličine tepsije 26 i peći na okrenutoj tepsiji.
Savet: korice razvući do veličine tepsije 26 ali peći na okrenutoj tepsiji 28.
Materijal za fil:
- 2 l mleka
- 12 kašika šećera
- 6 žumanca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 margarin
- 100gr šećera u prahu
Priprema fila:
2 l mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera. Na drugoj strani umutiti 6 žumanca sa 6 kašika šećera 6 kašika brašna, dodati i malo mleka da smesa može lepo da se umuti. Ovu smesu sipati u kipuće mleko. Kuvati na tihoj vatri 10ak minuta dok se masa ne zgusne. Skloniti sa vatre i kad se prohladi dodati jedan margarin koji smo prethodno umutili sa 100gr šećera u prahu.
- 1 kašika masti (ili margarina)
- 1 jaje
- 2 šoljice mleka
- pola kašičice sode bikarbone
- 100gr šećera
- pola kg brašna
Priprema:
Sve to umesiti pa onda testo podeliti na 16 do 20 loptica. Razvući korice do veličine tepsije 26 i peći na okrenutoj tepsiji.
Savet: korice razvući do veličine tepsije 26 ali peći na okrenutoj tepsiji 28.
Materijal za fil:
- 2 l mleka
- 12 kašika šećera
- 6 žumanca
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 1 margarin
- 100gr šećera u prahu
Priprema fila:
2 l mleka staviti da provri sa 12 kašika šećera. Na drugoj strani umutiti 6 žumanca sa 6 kašika šećera 6 kašika brašna, dodati i malo mleka da smesa može lepo da se umuti. Ovu smesu sipati u kipuće mleko. Kuvati na tihoj vatri 10ak minuta dok se masa ne zgusne. Skloniti sa vatre i kad se prohladi dodati jedan margarin koji smo prethodno umutili sa 100gr šećera u prahu.
0 comments:
Post a Comment